Workshops

Workshops

Zin in een originele en creatieve workshop?

Op aanvraag organiseren we workshops hondenkoekjes of konijnensnoepjes bakken, alsook een basiscursus "Een konijn in huis". Dit kan voor een verjaardagsfeestje, ter gelegenheid van de verjaardag van je hond of wanneer je overweegt een konijn te adopteren.

Dit kan bij je thuis, op school, in de bib, .. Neem best eventjes persoonlijk contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Een konijn in huis

1

Een konijn in huis nemen doe je niet zomaar. Het moet een weloverwogen beslissing zijn die je met het hele gezin neemt. Want, een konijn kan je niet de hele dag in een kooi steken, ze kosten een handvol geld en ze kunnen best ouder dan 8 jaar worden!

Konijntjes zijn het diersoort dat in ons land het meeste worden verwaarloosd en dat terwijl het eigenlijk heel slimme en lieve diertjes zijn. Daarom hecht ik zoveel belang aan deze basiscursus.

Deze basiscursus kan bij jouw thuis gegeven worden, op je dierenartsenpraktijk, op school ..

Inschrijven

Neem best eventjes persoonlijk contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hondenkoekjes bakken

2

Wist je dat het merendeel van de snoepjes die je in de winkels terugvindt heel ongezond zijn voor je dier? Ze zitten namelijk vol suikers.

Zelf snoepjes bakken is niet alleen leuk maar ook veel gezonder en als je een hond hebt met een allergie kan je hier makkelijk mee aan de slag. Tijdens de workshop nemen we ook de tijd om te overlopen wat er precies allemaal gezond, ongezond en giftig is voor je hond en konijn.

Inschrijven

Afscheid van je huisdier

3

Momenteel volg ik een opleiding tot rouwtherapeut. Ik wil me voornamelijk richten op jongeren die rouwen om het verlies van hun huisdier.

Het intense verdriet dat we voelen wanneer we moeten afscheid nemen van ons huisdier blijft een taboe en wordt vaak niet begrepen in onze samenleving. Geloof me, ik weet hoe het voel. Laat dit verleden tijd zijn. Jouw verdriet mag er zijn, samen gaan we het verlies verweven in jouw leven. Vanaf de lente, uniek in België, begeleiding voor, tijdens en na het overlijden van je huisdier.

I.s.m kinderen-en jongerenpsychologe Laura Mignolet organiseer ik creatieve rouwworkshops voor kinderen en jongeren. Al onze activiteiten kan je volgen via de facebookpagina "Een mandje in de hemel: rouwen om je huisdier."

Facebook

Opvang Nina