Nina heeft 1 grote passie: dieren!

De grote liefde voor dieren is begonnen toen ze 6 jaar was en eindelijk een hondje kreeg; maltezer Lady. Toen haar leeftijdgenoten in het middelbaar het druk hadden met uitgaan en shoppen, stond Nina op 16-jarige leeftijd al hokken te kuisen in het dierenasiel. Toen het asiel enkele jaren later noodgedwongen moest sluiten besloot Nina haar eigen opvang op te richten.

Het begon als vakantieopvang voor honden maar al snel kreeg ze het gevoel dat er iets ontbrak. Haar vrijwilligerswerk wou ze graag verderzetten. Nina werd opvangmama voor VZW Jodipro (opvang voor konijnen en cavia's) en actief vrijwilligster voor Stichting Fuertedogs. Zo gaat ze elk jaar naar Fuerteventura om daar ter plekke te helpen tussen een 90-tal fantastische honden. Ook vangt ze verschillende honden uit Fuerteventura op. Dankzij Nina's positieve aanpak kunnen de opvanghonden openbloeien tussen haar eigen roedel en later geadopteerd worden.

Nina met hond
Afscheid van een huisdier

Nina heeft ook enkele jaren als dierenverzorgster in een Vogelopvangcentrum gewerkt. Hier kwam ze in contact met wilde dieren. Op professioneel vlak is Nina momenteel actief als gerante in de horeca. Sinds het najaar van 2017 is ze gestart met een opleiding tot rouwcoach. Daarbij wil ze zich vooral richten op jongeren die hun huisdier verloren hebben.

Nina volgde reeds verschillende workshops en lezingen: EHBO voor de hond, soft touch hondenmassage, introductiecursus kruiden voor dieren, trainen van asielhonden, konijnengedrag, voeding, verzorging en anatomie. Nina werkt vooral vanuit haar intuïtie. Intussen heeft ze al meer dan 13 jaar ervaring met honden en konijnen.

Nina heeft ook enkele jaren als dierenverzorgster in een Vogelopvangcentrum gewerkt. Hier kwam ze in contact met wilde dieren. Op professioneel vlak is Nina momenteel actief in de retail. Sinds het najaar van 2017 is ze gestart met een opleiding tot rouwcoach. Daarbij wil ze zich vooral richten op jongeren die hun huisdier verloren hebben.

Nina volgde reeds verschillende workshops en lezingen: EHBO voor de hond, soft touch hondenmassage, introductiecursus kruiden voor dieren, trainen van asielhonden, konijnengedrag, voeding, verzorging en anatomie. Nina werkt vooral vanuit haar intuïtie. Intussen heeft ze al meer dan 13 ervaring met honden en konijnen.

Nina en honden knuffelen

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat zij ook vegetariёr is. Nina's liefde voor dieren kent geen grenzen! Al haar dieren zijn geadopteerd en hebben een complex verleden achter de rug. Haar honden zijn Spaans, de katten Grieks en Servisch en de knaagdieren zijn Belgisch. Dan is er ook nog de blinde kip en een ex-legbatterij kip. Elke dag is zij dankbaar dat dieren haar zin geven om te (over)leven.

Opvang Nina